En gång i tiden var man tvungen att gå klädd i tält om man var av större modell och inte hade råd att beställa skräddarsydda kreationer, och för överviktiga människor fanns det i princip inget mode att tala om. Former var bara att glömma och om man hittade en någorlunda fin klänning var den ofta gjord i någon tråkig färg, gärna mörk, för att människor av bredare proportioner skulle smälta in i bakgrunden.

Det var då! Idag har man slängt alla gamla regler i väggen och det finns klänningar i stora storlekar som både är roliga, snygga, färggranna och mönstrade. Är man yppig skall man inte försöka gömma sig i pösiga utstyrslar utan det är mycket bättre att ha mer figurnära siluetter som framhäver de härliga kurvorna.

En bra måttstock att alltid hålla i minnet är att de flesta är smalare precis under bysten, så en empirmodell är jättesnygg även bland klänningar i stora storlekar. Man kan sedan ha en lite vågad urringning som drar åt sig all uppmärksamhet medan den nedre delen är rakare och lite lösare.

Mönster går finfint att använda även när man är större men det gäller återigen att man betonar vissa delar och kanske tonar ner lite på andra. Små mönster som blommor, blad och geometriska former är smickrande för alla figurer och döljer dessutom de bitar och gropar som man kanske inte vill visa upp.

Ska man gå på fest eller bröllop är det alltid snyggt med modeller som glittrar och glänser lite extra runt bysten och armarna, och en chiffongärm är alltid elegant. Det, i kombination med en snygg håruppsättning ger ett både sofistikerat och vackert intryck. Även spets passar bra i klänningar i stora storlekar och även om man bara har en tunn spetskant vid bysten och knäna ger det ett stilfullt utseende.

Titta på webbshoppen.

Man behöver absolut inte ha långa klänningar på sig om man är lite större! En snygg modell är en relativt rak linje som slutar alldeles vid knäna, och med ett skärp under bysten och ett snyggt halsband betonar man åter alla de rätta ställena. Ett par höga stövlar ger både ett sexigt och starkt intryck till detta.

Omlottmodeller bygger också på att man stramar åt i midjan och här får man både en mjuk och kvinnlig siluett som omfamnar ens former. Kombinerar man sin klänning med olika accessoarer kan man variera sitt utseende i det oändliga och man kan bli en riktig stilikon.