Sex är för de flesta något alldeles underbart och njutningsfullt. Förutom det intima och för många också romantiska med att älska med någon så innebär det även mycket fysisk njutning. Med tanke på att de flesta har sex från sena tonåren och nästan livet ut så är det inte så konstigt om man vid någon tidpunkt vill experimentera med olika hjälpmedel och sexleksaker för att skapa variation och kanske ännu större njutning. Särskilt om man lever i ett förhållande en längre tid så kan det vara en bra idé att hetta upp sexlivet och utforska nya marker. Detta kan vara en god anledning till att prova en penisring. Många ser penisringen som ett redskap som förhöjer njutning både vid sex och masturbation. Det finns penisringar med vibration som är utformade för att ge båda parter mer njutning och lust.

En penisring används för att skapa en kraftfullare och mer varaktig erektion. Genom att trycka på vid penisroten förhindrar den att penis blodmängd minskar. Det är därför också många män som använder penisring för att kunna ha samlag trots problem med erektion. Lättast är det att sätta på en penisring när könsorganet är slakt eller lätt erigerat. Att använda sig av ett vattenbaserat glidmedel kan hjälpa till vid påträdning. Eftersom penisringen lätt kan fastna i hår är det en god idé att på förhand ansa sig. Det är generellt inte rekommenderat att använda penisringen i över 20 minuter.

När man trär på en penisring uppstår en lite tryckande känsla i penisen. Denna lite tightare känsla är vad många män tycker är väldigt behaglig. Det är också möjligt att prova sig fram och placera ringen längre ut på penis. En större ring kan man också prova att sätta kring pungen. Många män tycker att orgasmen blir väldigt annorlunda och kraftfullare vid användning av penisring.

Penisringar finns i många olika utföranden, material, utseenden, prisklasser och så vidare. Vanliga material är silikon, plast och olika metaller som självklart ska vara i ett material som inte framkallar allergier. På internet kan man i lugn och ro läsa på om olika penisringar och välja ut en som verkar passa bra: köpa här.

Vid vissa omständigheter ska man ta det försiktigt med användandet av penisring. Detta gäller om man har diabetes, tar antikoagulerande mediciner, lider av nervskador eller har lätt för blödningar. Skulle man efter att ha använt penisring uppleva besvär såsom smärta, svullnad eller någon slags blödning så är det dags att kontakta sjukvården.