Ja, vad handlar detta om? Är det karuseller eller ett besök på online-gratissnurr.se som det handlar om? Om det hela bara var så enkelt, så hade det varit lätt att förklara. Det handlar helt enkelt om att sätta ihop ett så kallat ”Flatpack”. Just det! De där härliga billiga paketen som härstammar från IKEA, och som sedan har spridit sig runt jorden och även till andra möbelkedjor. Helt enkelt använder de flesta sig av dessa byggsatser idag, vilket gör att du själv nästan måste vara arkitekt och ingenjör på samma gång för att klara denna uppgift du har framför dig. Ja, du har köpt en köksinredning på IKEA. Härligt! Det måste vara något som alla ser fram emot med dreglande munnar och vidöppna ögon. Du är alltså helt snurrig.

Vad är det vi talar om? Om du dreglar över detta så betyder det bara att du fått en chock och måste omedelbart uppsöka en läkare. Är det så att ögonen är vidöppna, kommer det bara vara ett klart tecken på en isande skräck inför den stora strapats som väntar dig. Fram med kaffet. Röker du kommer det vara praktiskt att ha limpan vid sidan om dig. Sätt på lugn musik och sätt dig ned och meditera en stund innan du tar dig an din uppgift. Är det verkligen så? Ja, du hör nästan varje gång någon köper möbler som ska byggas samman efter instruktioner i hemmet att de klagar över detta. Nu kommer det inte alls att vara sanningen. Visst, köper du ett komplett kök du ska montera ihop på egen hand, så har du tagit på dig ett stort arbete, men instruktionerna är faktiskt mycket tydliga.

Blir du snurrig av att montera dina egna möbler

Svaret på denna överskrift kommer att bli ett klart nej. Alla människor med normalbegåvning kommer att kunna klara av detta ganska så enkelt. Naturligtvis beror det på storleken och omfattningen av detaljer på det möbler som ska monteras. Dock kommer instruktionerna att tala sitt tydliga språk. Om du nu håller huvudet kallt och inte får stora snurren, kommer det faktiskt finnas stora fördelar med att köpa möbler på detta sätt. Det första är att du tjänar pengar, då de är billigare. Det andra är att du som inte jobbar med praktiska saker, kommer att få insyn i detta och lära dig hur allt går till.