Broschyrer är ett vanligt förekommande fenomen för företag som vill promota sina tjänster, produkter eller tillge sina kunder och besökare information om något relevant.

För att utforma sina broschyrer tar man ofta hjälp av en reklambyrå för att få till en snygg design och layout på sin broschyr. Det ska vara en tilltalande framsida som väcker uppmärksamhet och samtidigt är informativ. Ska broschyren bara vara en enkel sida och i så fall vilken storlek behövs? Kanske ska broschyren vara dubbelsidig och ha text och bild på både fram- och baksida? Eller så kanske det bästa är att använda sig av en dubbelvikt broschyr som har en framsida, en baksida och ett uppslag? Det krävs många beslut och mycket jobb för att arbeta fram den optimala broschyren för just det man vill nå ut med.

När broschyren väl har tagit form ska nästa beslut tas, nämligen hur broschyrerna ska visas upp. Ska de delas ut med posten och gå som reklamutskick? Ska de ligga i en hög framme vid kassan eller på hyllan för respektive produkt? Så länge det finns yta så finns möjligheten att bara ha broschyrerna liggandes men det är inte i alla miljöer som det fungerar.

Ska man ha broschyrer i ett väntrum hos tandläkaren så behövs det at köpa ett broschyrställ för att broschyrerna ska kunna vara tillgänglig för alla klienter som befinner sig i väntrummet. Även i receptionen på ett kontor lämpar sig ett snyggt broschyrställ som bäst. Det är en smart förvaring och man kan dessutom ha flera olika broschyrer samlade på ett och samma ställe. Det ser städat ut och ger ett mer professionellt intryck för besökaren.

När man väl har bestämt sig för att man ska använda sig utav ett ställ till sina broschyrer så kommer nästa beslut som ska tas. Vart ska det här stället finnas någonstans? Lämpar det sig som bäst i hörnet vid soffgruppen i kontorets foajé? Ja, då kanske det optimala broschyrstället är ett stående. Väljer man ett stående ställ finns det en rad olika designer att välja mellan även där och det beror på hur många broschyrer som man vill få plats med. För att få så många platser som möjligt så är ett ställ som går att rotera att rekommendera då det blir fler sidor på stället att fylla med broschyrer.

Det finns också broschyrställ som är designade för att hängas snyggt på väggen, enkla ställ för visitkort eller ställ för en liten prislista att ha framme vid receptionen hos massören.